perjantai 6. huhtikuuta 2012

Disclaimer

Viuh! Sinne meni, ihan julkiseksi tämä ihka ensimmäinen blogini ja sen muutama ensimmäinen postaus. Vielä hetki sitten istuin sormi hiiren näppäimellä pohtimassa onko tämä julkaisukelpoinen. (Ihan kuin töissä, terveisiä vaan sinnekin!) Olen isoäitini jälkeen ehkä maailman toiseksi viimeinen ihminen, joka ryhtyisi pitämään blogia ja raportoimaan elämästään näinkin julkisesti. Nyt lähdön kynnyksellä monet ovat blogin pitämistä kuitenkin ehdottaneet ja onhan tämä mainio tapa pitää yhteyttä moneen ihmiseen kerralla. Niin se matkailu avartaa, näköjään jo ennen lähtöä.

Toki olisi ollut mahdollista suojata blogi salasanalla tai kutsua tänne vain harvat ja valitut, mutta silloin tämä ei oikein olisi palvellut tarkoitustaan - ja sotiihan se vähän bloggaamisen yleistä filosofiaa vastaankin. (Ja tuskinpa meidän kuulumiset jaksavat suuremmin lähipiirin ulkopuolella kiinnostaa.) Tarkoituksenani on siis kertoilla täällä kuulumisiamme sekä matkan että rakentamisen tiimoilta. Lasten asiat varmaankin kiinnostavat erityisesti sukulaisosastoa. Nuppu tulee oppimaan hurjan paljon uusia asioita seuraavan vuoden aikana, kävelemisestä puhumiseen (ja toivottavasti myös kokonaisten öiden nukkumiseen...). Miksu puolestaan tekee meistä kaikista suurimman työn ulkomailla, koska hän joutuu aivan pystymetsästä opettelemaan kokonaan uuden kielen. Me sitten kertoilemme näistä kuulumisista täällä, eli suuria seikkailukertomuksia etsivät taitavat olla väärässä blogissa. Kuviakin on luvassa, mutta itseni tuntien ne huiskaistaan tänne ihan sellaisenaan. En yritäkään hioa blogia kohti täydellisyyttä, vaan pitää tämän riittävän helppona, jotta postauksia tulee tehtyä.

Blogi korvaa siis suurehkolle vastaanottajajoukolle lähetetyt bulkkimeilit, mutta toivoisin kuitenkin, että emme jää kokonaan ilman vastauksia, vaikka kuulumiset eivät sähköpostissa kuljekaan. Olisi kiva, jos voisit silloin tällöin kommentoida, kysyä tai kertoilla omia kuulumsia puumerkin kera - olitpa sitten tuttu tai satunnainen vierailija!

Ai mistä blogin nimi tulee? Holstee Manifestosta:

Some Opportunities   
Only Come Once.  
Seize Them.


Siinä kiteytyy hyvin se yksinkertaisuus, joka usein on isojenkin päätösten takana - kuten nyt meillä. Suosittelen lämpimästi lukemaan koko tekstin ajatuksella ja laittamaan vaikka työpöydän taustakuvaksi. Enjoy!




2 kommenttia:

  1. Hienoa Jenni, sait aikaiseksi sen mistä itse olen vain haaveillut. Oon jo monesti meinannut aloittaa blogin, kun kaikki odottelee täältä kuulumisia, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Meillä on nyt kolme kuukautta hurahtanut ja huomaa, että osa tapahtuneista asioista on jo unohtunut. Olis pitänyt kirjottaa blogiin ylös. Älä siis mieti, että mitä kannattaa ja kehtaa kirjoitella. Mitä arkisempi asia, niin sen mielenkiintoisempi ja jää itsellekin muistiin.

    T:Tiia Pekingistä

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Olen kovasti tykännyt lukea teidän kuulumisia fb:stä - ja kiva, että olet Kiinastakin löytänyt tiesi sinne! :) Ei ole ollenkaan myöhäistä aloittaa blogia, puolessa tunnissa saat sellaisen pystyyn - aloita ihmeessä! Siitä jää itsellekin sitten parempi dokumentti kuin satunnaisista päivityksistä. Terkkuja sinne!

    VastaaPoista