torstai 25. lokakuuta 2012

St. Louis, Missouri

Miksulla on kaksi vapaapäivää koulusta, joten päätimme lähteä viikonloppumatkalle itäiseen naapurikaupunkiin, St. Louisiin, Missourin toiselle laidalle. Keskiviikkona Kansas Cityssä oli vielä (viimeisen kerran tänä vuonna?) helteistä, lämpötila kohosi ihan 29 asteeseen saakka. Torstaiaamu valkeni kuitenkin sateisena ja kylmänä, meillä taisi olla kahdeksan plusastetta aamulla, ja viikonlopuksi lupailtiin ihan yöpakkasiakin. St. Louisiin oli kuitenkin luvassa 27 C, joten vähän kaikenlaista vaatetta sai taas pakata mukaan. Tämän vuoden jälkeen on ainakin kerrospukeutuminen hallussa.

Nuppu aloitti päivän purkamalla (kerrankin ajoissa pakatun)
matkalaukun lattialle ja kömpimällä itse laukkuun kökökttämään.


Matkaa Kansas Citystä St. Louisiin tulee noin 260 mailia eli reilut neljäsataa kilometriä, mikä ajassa tarkoittaa reilua neljää tuntia. Nuppu nukahti heti alkumatkasta, ja ajattelimme ajaa suoraan perille asti, jos neidillä unta riittää. Seuraava unten maille suuntaava oli kuitenkin Pasi, joten tunnin matkanteon jälkeen jouduimme vaihtamaan kuskia. Nuppu heräsi pysähtymisiin, mutta jaksoi tyytyväisenä parisen tuntia ihan hereilläkin. Vajaa tuntia ennen St. Louisia neidillä meni hermot, ja pysähdyimme Steak N' Shake -pikaruokapaikkaan välitankkaukselle. Melkein koko matkan oli satanut, välillä tosi kovaakin. Ilma oli melkoisen vilpoista, taisi mennä ennusteet kymmenellä asteella pieleen.

Edellisenä yönä pikaisesti bookattu hotelli (Hyatt Regency at The Arch) osoittautui ainakin näin ensimmäisen illan perusteella nappivalinnaksi. Tämä on keskeisellä paikalla kahden puiston risteyksessä, aivan St. Louisin tunnetuimman maamerkin, The Archin vieressä. Hotelli vaikuttaa tasokkaalta ja oikein siistiltä, huonekin on ihan tilava lisävuoteesta ja vauvansängystä huolimatta. Parasta kuitenkin ovat näkymät: 17. kerroksen huoneesta näkee toiseen suuntaan kaaren juurelle ja toiseen suuntaan keskustaan päin. Lähistöllä on useitakin kivoja ravintoloita (erityisesti ihania italialaisia; vanhassa mafiakaupungissa kun ollaan) ja puuhaa riittää varmasti enemmän kuin ehdimme parissa päivässä tehdä. Illalla oli tarkoitus lähteä vähän tutkimaan lähikortteleita, mutta edelleen jatkuva sade sai meidät kääntymään ovelta takaisin. Illan pelastikin huoneluokkaan kuuluva Club Room, jossa oli juustoja, hedelmiä ja pikkusuolaista iltapalaksi. Huomenna yritetäänkin sitten ajoissa liikkeelle, tarkoitus olisi parin päivän aikana katsastaa Gateway Arch, eläintarha sekä Science Center tai City Museum - sekä maistaa kuuluisaa St. Louisin tapaan tehtyä ohutpohjaista pizzaa.

 Gateway Arch takanaan Mississippi River. Näkymä 17. kerroksen huoneesta itään.

..ja samaisesta ikkunasta lännen suuntaan. Etuallalla vanha oikeustalo ja
taustalla paistaa baseball-joukkue St. Louis Cardinalsien kotipesä, Busch Stadium.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti