torstai 18. lokakuuta 2012

Two Weeks till Halloween

Halloween lähestyy ja sen huomaa joka kauppareissulla. Muutama viikko sitten markettien sesonkiosastot alkoivat täyttyä kurpitsoista, lepakoista ja Halloweeen-asuista. Näiden lisäksi sieltä löytyy vähän hurjempaakin materiaalia aina luurangoista hautakiviin.

Omakotialueilla ajellessa huomaa lähes kaikkien talojen koristautuneen tulevaa juhlaa varten, vähintäänkin laittamalla kurpitsoja ulko-ovelle. Joissakin taloissa on Halloween-aiheisia verhoja, muutamissa varsinaisia valoinstallaatioita ja hurjimmissa ihan kauhukamaakin. Varustelu varmasti kiihtyy vielä varsinaista juhlapäivää kohti.

Me olemme aloittaneet maltillisesti hankkimalla kasan minikurpitsoja sekä yhden vähän isomman, joka saa odottaa kaivertamistaan lähemmäs itse juhlapäivää. Jotain valojuttujakin olisi kiva ehkä hankkia, mutta verkkovirralla toimivat eivät sitten pelaa enää Suomessa. Pari väriä vaihtavaa valohaamua tosin ostettiin. Toinen Miksulle ja toinen Nupun ruokakaveriksi, jos se vaikka saisi ruuan maistumaan paremmin.

Suomessa emme Halloweenia juurikaan viettäneet, mitä nyt jotain kurpitsalyhtyä tuli terassilla polteltua sekä tietysti osallistuimme myös päiväkodin ja kavereiden naamiaisiin. Täällä olen huomannut tykkääväni kurpitsajuhlasta kovastikin. Vaikka kesästä ei olekaan vielä kauan aikaa, niin silti sesongin vaihtuminen ja sen juhlistaminen tuntuu mukavalta. Varsinkin Suomessa, jossa syksy on kaikin puolin kylmempi, märempi, pidempi ja pimeämpi, saisi mielestäni olla enemmänkin juhlallisuuksia tummia iltoja piristämään. Syksyn sadonkorjuuta juhlistetaan täällä muutenkin erilaisten lastentapahtumien merkeissä. Onkin erityisen mukavaa, että saamme olla täällä tämän vuoden ja nähdä paitsi amerikkalaisen Halloweenin viettoa, myös kiitospäivän ja joulun aikaa.

Karkit ja keppostelu kuuluvat tietysti olennaisena osana Halloweenin juhlintaan. Aloitimme Miksun asun etsimisen netistä, jotta saimme rajattua vaihtoehdot vähän pienempään määrään. Melko nopeasti oli selvää, että Spiderman sen oli oltava, ja nimenomaan sellainen, jossa on vilkkuva led-hämähäkki rinnassa. Miksu sai valita asua myös Nupulle. Hän ei yhtään tykännyt ajatuksesta, että pikkusisko puettaisiin esimerkiksi Yoda-asuun, vaan piti tiukasti toisen puolta, että jotain söpöä sen pitää olla. Nuppu saikin sitten pupuasun. Kokovalkoisen. Erityisen fiksu valinta juuri kävelemään oppineelle, eikö? Toinen hyvä valinta tälle parivaljakolle olisi ollut poliisi- ja rosvoasut. Miksulle poliisiasu ja sen kaveriksi minikokoinen raidallinen vankikarkuri, joka epäilemättä juoksisi koko ajan karkuun ilman eri käskyä. Siinä olisi ollut konstaapelilla rekvisiitta kunnossa, kun olisi saanut juosta pikkusiskon perässä.

Asut haettiin läheisestä Halloween-kaupasta. Erityisiä teemakauppoja putkahtelee hyville liikepaikoille reilua kuukautta ennen h-hetkeä, ja juhlan jälkeisenä päivänä kaikki myydään pois puoleen hintaan ja kauppa katoaa taas melkein vuodeksi. Spirit Halloween -kaupassa minut ainakin yllätti se, kuinka kauhupainotteista kaikki on, ja siis oikeasti aika hirveää. Myös oheiskrääsän määrä on ihan käsittämätön. Tuollaisessa kaupassa ei olisi kovin mukavaa tehdä illan viimeistä vuoroa. Paikka saa aikuisenkin vähän hermoheikoksi, ja onnistuin tahattomasti säikyttämään erään naisen pahanpäiväisesti vain pyytämällä päästä hänen ohitseen. Hetken päästä pelästyin itse miestä, joka vain seisoi takanani.

Vähän jänskätti miten Miksu ruumisukkeleihin suhtautuu, mutta eipä niistä mikään häntä säikyttänyt - päin vastoin taisi olla mukavaa aktivoida niitä astumalla painikkeiden päälle. Niitä painikkeita voi sitten kätkeä oman kynnysmaton alle pahaa-aavistamattomia karkinkerääjiä säikyttämään. Nuppu on vielä niin pieni, ettei hän ymmärrä tuommoisia pelätä, vaan taisi tykätä valoista ja liikkeistä hänkin. Alla pieni kuvagalleria Spirit Halloweenista - boo!


Targetista löytyy apua, jos ei itse jaksa ryhtyä kurpitsankaiverruspuuhiin.
Tuo oikeanpuoleinen, ilman naamaa oleva yksilö laulaa Michael Jacksonin Thrilleriä.

Hautakiviä pihalle ja luuranko portille!

Meidän melko hyväntuulisen oloinen, ainokainen kurpitsalyhty.

Spirit Halloweenistä löytyi sitten niitä hurjempia juttuja.

Mikäs se hautakiven takaa kurkkaakaan?
Tämä ukko vielä höpisi omiaan koko ajan.

Tämäkin täti oli kovin puhelias.

Kauhuvauvojen lato, kaikkea ne keksii.

Peek-a-boo!

Jättihämähäkki hyökkää päälle, kun sen ohi kävelee. Ei hämähäkkikammoisille.

Vekkulia väkeä.

Naamareita...

...ja vielä vähän lisää.

Karkit pitää tietysti kerätä oikeanlaisiin kippoihin. 


Complimentary Child Care Service.

Kiitos ja tervetuloa uudelleen!

Kotona soviteltiin Spiderman-huppua päälle varovasti,
ettei Nuppu säikähdä. Mitä vielä;
tyttöhän tykkäsi siitä kovasti - jopa niin paljon,
 että tuossa puvussa Miksu saa aina paljon suukkoja. 

Spiderman chillaa terassilla ja odottee lähtöä Halloween-tapahtumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti