perjantai 25. tammikuuta 2013

100th Day of School

Tänään oli lukuvuoden sadas koulupäivä ja tokihan sitä piti juhlia. Opettajalta tuli pyyntö, että jokainen toisi kouluun sata yksikköä jotain naposteltavaa: jelly beanseja tai muita karkkeja, suolakaloja, minipretzeleitä, juustopalleroita... Niitä tarvittaisiin kuulemma matematiikan tunnilla. Miksu halusi ehdottomasti vieä Sour Patch Kidsejä, kirpeitä hedelmäkarkkeja, jotka ovat hänen suosikkejaan. Niitä sitten laskeskeltiin sopivankokoisiin kasoihin edellisenä iltana. Yli jääneet ipanat jäivät odottamaan viikonlopun karkkipäivää. Koulussa nämä matemaattisen tarkat annokset sitten sekoitettiin ja nautittiin sisäisesti, jolloin oppi varmaan suorastaan imeytyi pikku oppilaisiin.

Koulussa oli päivän mittaan tehty monia lukuun sata liittyviä tehtäviä, matematiikasta askarteluun ja kirjoittamiseen. Sanavarastoakin oli testattu, ja löytyihän niitä sanoja jo paljon. Miksu sai kotiin oman 100th Day -kansion, johon oli kerätty kaikki päivän harjoitukset. Olipa joukossa myös pieni ainekirjoitus otsikolla "The Best and Longest Trip Ever", joka kertoi meidän muutosta tänne.

Tämän kouluviikon loppu onkin ollut aikamoista herkuttelua, sillä torstaina Miksun luokalla oli Behaviour Bingossa ansaittu donitsijuhla. Miksu kyllä vähän purnasi, että edellinen Pajama Party popcorneineen oli ollut kivempi. Me taas yritämme joka käänteessä muistuttaa, että nämä ovat  ihan spesiaalijuttuja, Suomessa tuskin on moisia kovinkaan usein. Vai miten on, kertokaahan te, joilla Suomen koulusta on jo kokemusta!

Illalla kävimme vielä respassa herkuttelemassa. Lapset saavat hakea sieltä perjantaisin jonkun pienen herkun, eikä Miksu ikinä unohda sitä. Jäimme Clubhouseen vielä hetkeksi pelailemaan shakkia, jossa oli tällä kertaa haastetta paitsi älyllisesti, myös ihan fyysisesti: pikkusisko söi nappuloita laudalta minkä ehti, mutta onneksi sentään melko tasapuolisesti.

Respavisiitin jälkeen söimme iltapalaa ja muksut pääsivät kylpyyn oikein pitkän kaavan mukaan. Pasi oli kavereidensa kanssa ulkoilemassa, joten meidän iltapuuhat vähän venähtivät resurssipulan takia. Nyt ovat molemmat muksut olleet unten mailla jo pitkään, ja pitäisi sitä kai itsekin ymmärtää sinne siirtyä.

Olipa muuten kiva saada kommentteja ja kuulumisia viime postaukseen! Kaikki olivat ihan tuttuja, kuten vähän arvelinkin. Jonkinmoinen osa kävijöistä tulee kuitenkin maista, joissa en muista tuttuja olevan - täältä USAstakin käy aika paljon väkeä. Voisin ehtiessäni ottaa käyttöön jonkun vähän paremman analytiikkatyökalun, utelias kun olen :)


Matikanläksyjä. Jakojäännökset menivät parempiin suihin.

100 Days Smarter.

Vaara vaanii shakissa, jos ei ole tarkkana.

Mutta löysihän se Nuppu myös muuta puuhaa, tosin ihan yhtä kiellettyä.
Omat lelut kiinnostivat hyvin vähän, tyhjä kahvimuki ja auton avaimet vähän kauemmin, mutta kivoimmat jutut on aina kaapeissa.

2 kommenttia:

  1. Jos jo kolmannella kerralla onnistun tunnustavani, että luen näitä juttujasi silloin tällöin.

    Oikeastaan yksi kiinnostava asia tuon arkisen elämän ohella on juurikin nuo Miksun koulutarinat. Voit varoittaa, että täällä kotomaassa ei donitsit ja popcornit vilku. Olisikohan meidän Niklas kerran syksyllä vienyt kouluun jotain naposteltavaa ja sekin taisi mennä ip-kerhon puolelle.

    Paavo

    VastaaPoista
  2. Oho, eikö blogger ole päästänyt kommetteja läpi? Tämä ilmeisesti reistailee aina silloin tällöin. Blogialustaa valitessani muistan, että bloggerista vähän varoiteltiin...

    Miksun koulukuulumista on kyselty enemmänkin, joten yritän kirjoitella niistä lisää. Ensi viikolla juhlitaan taas, tällä kertaa ystävänpäivää. Nauttikoon nyt vielä niin kauan kuin sitä kestää, ensi vuonna on tiukempi linja... Mut toisaalta lyhyemmät päivät ja enemmän ulkoilua!

    VastaaPoista