lauantai 19. tammikuuta 2013

Hello World - Anybody There?

Täällä ollaan taas hiljaiselosta huolimatta! Viimeiset pari kuukautta (okei, kolmekin) ovat menneet hurjan nopeasti ja enemmän tai vähemmän poikkeustilassa. Meillä on ollut paljon odotettuja vieraita kahteenkin otteeseen. Kyläilyjen välissä Pasi oli kuukauden verran työreissuilla, ja sitten lensinkin lasten kanssa Suomeen joulun viettoon. Kolmen Suomi-viikon jälkeen pysähdyimme vielä kotimatkalla sekä New Yorkissa että Chicagossa muutamaksi päiväksi. Kyllä oli ihanaa tulla kotiin sen reissaamisen jälkeen, ja siitä onkin sitten toivuttu viimeinen viikko.

Talon suunnittelu on myös vienyt oman aikansa, yleensä öisin, kun muut Suomessa aloittelevat työpäivää. Myöhäisilta sattuu myös olemaan parasta (ja ainutta mahdollista) bloggausaikaa, joten tämä on saanut väistyä sähkösuunnitelmien ja muiden tieltä. Pasin reissaamisesta ja muista kiireistä johtuen olemme olleet taloasioidenkin suhteen aika paljon jäljessä, mutta nyt olemme päässeet niiden kanssa taas eteenpäin. Ja syytä onkin, jotta koti on sitten valmiina kun ensi kesänä palaamme Suomeen.

Blogi on ollut siis pahasti paitsiossa osittain aikapulan, osittain kuvista tukkeutuneen tietokoneeni takia. Yritän kuitenkin saada tästäkin vähän taas kiinni ja kertoilla meidän kuulumisia. Osa kirjoituksista tulee pahasti jälkijunassa, joten aikajärjestys saattaa olla vähän niin ja näin. Haluan kuitenkin kirjailla menneitäkin ylös, ihan itseämmekin varten. Asiat unohtuvat tosi nopeasti, jo nyt tuntuvat viime kesän jutut aika kaukaiselta.

Jonkin verran on kyselty meidän talonkin kuulumisia. Tarkoitus oli alun perin senkin edistymistä täällä seurailla, mutta jotenkin se on vaan jäänyt. Täällä on ollut niin paljon muutakin, ettei se ole ollut omissakaan ajatuksissa välillä pitkiin aikoihin. Toisaalta en ole viitsinyt siitä niin kovasti tänne raportoida, kun jotenkin koen sen aika yksityiseksi asiaksi - mikä on ihan hassua, postailenhan tänne kuvia meidän lapsistakin, miksei sitten talosta?

Siitä tulikin taas mieleeni, että olisi kiva vähän tietää kuka tätä blogia oikein seuraa (äitin lisäksi, terveisiä vaan sinnekin!). Jonkun verran palautetta ja kuulumisia tulee Skypen kautta, sähköpostin välityksellä ja Facebookistakin, mutta harvemmin suoraan näihin kirjoituksiin. Silti statistiikan mukaan täällä käy yllättävänkin paljon eri väkeä, ja uteliaana haluaisin kovasti tietää tarkemmin, ketä kaikkia! Iso osa on varmaan perhettä ja ystäviä, ehkä myös blogin jotain muuta kautta löytäneitä? Yhteydenpito blogin kautta on aika siis yksisuuntaista, joten olisi kiva, jos ainakin tällä kerralla jättäisit terkkuja kommenttiboksiin!

Nyt on tietokone ja kamerat tyhjennetty kuvista ja rauhaisampaa elämää on luvassa ainakin muutama viikko, joten ehkäpä kohta löytyy aikaa taas blogillekin. Yritän kertoilla myös meidän arkisia kuulumisia, sillä luulenpa, että tämä ihan tavallinen arki on myöhemmin sitä kaikkein arvokkainta aikaa täällä. Kuulumisiin siis!


Viime viikkojen aikana ollaan kökötetty lentokentillä ja koneissa ihan riitämiin....

...mutta kyllä kannatti!

Heräämisiä jossain hotellissa.

Chicago, Illinois.
Home Sweet Home! 
Kaiken reissaamisen jälkeen arki on taas arvossaan.
Tässä ratkotaan haastavia kahden palan palapelejä.


LIVWLUV!




23 kommenttia:

  1. Mä ainakin luen näitä :-) Ninni

    VastaaPoista
  2. Täällä Susanna Liedosta! Ihanaa kun kirjoitat kuulumisia ja laitat tuoreita kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreista en viime aikoina tiedä, mut yritän aktivoitua :)

      Poista
  3. Pauliina Salosta ilmoittautuu :) Mielenkiinnolla lueskelen teidän kuulumisia. Ehkäpä ensi kesänä taas nähdään Turussa grillailujen merkeissä...

    ps. nimimerkin takaa löydät mun blogin. Tervetuloa vastavierailulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla susta! Joo, yritetään taas grillailla, edes kerran kesässä :) Ja kiitos kutsusta, käynpä kurkkaamassa mitä sun blogiin kuuluu!

      Poista
  4. Mä kanssa luen näitä aina kun vaan huomaan uuden postauksen ilmestyneen :) Kesäisen valoisat kuvat luovat uskoa että tänne Suomeenkin vielä joskus taas tulee kesä. Lisäksi on tosi mukavaa lukea millaista arkinen elämänmeno siellä on. T. Henna Littoisista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, täällä on kyllä ihanan aurinkoista, nyt sen taas oikein erikseen huomaa, kun kävi Suomessa välillä. Mutta talvea ei sitten niinkään olekaan, ainakaan sellaista kuin Suomessa on tottunut. Mut mä en valita, tänäänkin taisi ollla 15 C lämmintä ja ulkona tarkeni ihan kevyissä vaatteissa.

      Arki on arkea täälläkin, mutta onhan tämä aika erilaista kuitenkin. Ja sitten siitä tykkää jotenkin enemmän tai ainakin osaa arvostaa, kun tietää ettei tämä loputtomiin jatku.

      Poista
  5. Oli mukavaa nähdä teitä joululomallanne. Blogikuulumisia lueskelen mielelläni ja olisi tosi mukava kuulla juttuja Miksun koulusta ym. Nauttikaa olostanne siellä! Täällä Kaarinassa oli aamulla pakkasta melkein 29C.

    Aino lähettää Miksulle terveisiä!

    Terveisin Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne emännöinnistä, otetaanhan uusiksi kun palataan! Jep, yritän jossain vaiheessa kertoilla tarkemminkin Miksun koulusta ja kun palaillaan, niin tervetuloa tutustumaan koulumateriaaleihin! Kirjoja ei kotona edes näy, läksyt tulevat ihan vaan monisteina, eli innolla odotan niitä minäkin :) Terkkuja sinnekin kaikille!

      Poista
  6. Umukin ilmoittautuu lukijaksi! Yritin eilen jo pari kertaa, mutta puhelimella ei näköjään kommentointi onnistunut. (Että jos tänne kohta putkahtaa 3 kommenttia minulta, se johtuu sitten siitä...)

    Nautin näistä sun värikkäistä kuvista ja kertomuksista, joista tulee aina hyvälle tuulelle. Näitä lukiessa muistaa, että jännittävää, erilaista ja silti ihan tavallista elämää on muuallakin, kun vain uskaltaa lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Umu, kiva kuulla susta! Osasitpa muuten hyvin kiteyttää tuon, että elämä täällä on erilaista, mutta ihan tavallista. Nyt varsinkin kun ollaan jo yli puolenvälin, sitä yrittää nauttia ihan joka sekunnista, arjessakin.

      Poista
  7. Noniin, olithan sä päivittänyt, turhaan nostin mekkalan.
    Itkikseltä yksi lukija ilmottautuu. :)
    Tulipa tänään kova ikävä skypettäessä, harmitti kun yhteys pätki. En jaksais millään odottaa maaliskuuhun asti että nähdään! Tulee varmasti olemaan siisti reissu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sä vaan et ollut käynyt lukemassa ;-)
      Teidän vierailua odotetaan täällä niin kovasti, että siitä saattaa olla lomailu kaukana, kun molemmat muksut on koko ajan kimpussa. (Nyt uskallan sanoa, kun lentoliput on jo hankittu.) Että tervetuloa vaan!

      Poista
  8. Täällä Itävallassakin olen säännöllisesti lueskellut teidän kuulumisia! On tosi mukavaa, että voin näin blogin välityksellä teidän elämää siellä Amerikassa seurata! Kiitos paljon hauskoista kertomuksista ja hienoista kuvista!
    Terv. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin ajatellut, että sä voit edustaa Itävallan kävijöitä. Mut mä en yhtään tiedä mitä sulle kuuluu, joten ollaan yhteydessä s-postin puolella! Viimeksi taidettiin nähdä Wanhojen Tukkkilaisten kemuissa Helsingissä, eikös? Ja siitähän on aikaa... apua, kolme vuotta?!

      Poista
  9. Tukholmasta terveisiä! Haleja koko perheelle! <3 Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pus o kram sinnekin ja terkkuja, myös teidän Suomen väelle! Toivottavasti nähdään teitäkin kesällä, kertoile jos olette heinä-elokuussa tulossa Suomeen!

      Poista
  10. Mä luen kaikki kirjoitukset ja useampaan kertaan. Jutut on tosi mielenkiintoisia ja kuvat ihania. Mutta onneksi kesä tulee jo kovaa vauhtia, ja päästään taas vaihtamaan kuulumisia ihan livenä. Parempi niin. Haleja :) T: Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuolta kantilta kun asiaa ajattelee, niin kesän tuleminen onkin taas ihan kiva juttu :) Eiköhän me jotain keksitä, mun puolesta voidaan taas aloittaa Tintåsta. Tai mä voisin haluta tarkastaa sen Yoki-paikan... ;)

      Poista
  11. Tämä blogi on mun työpäivieni suola :) Käyn yleensä aina lounastauolla katsomassa, josko olisi uusi kirjoitus ilmestynyt. Minusta on kiva lukea teidän arjesta siellä.
    Terkkuja kummitytölle!! t. Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkkuja teillekin, olipas kiva nähdä jouluna. Mulla on kivoja kuvia meidän karkkivarkaista, pitääpä laittaa tulemaan. Ollaan kuulolla, ois kiva tietää miten teidän projekti edistyy. Peukkuja meille molemmille! :)

      Poista
  12. Mari iloittautuu lukijaksi! Hauskoja kertomuksia ja kuvia teidӓn arjesta. Kiva pӓӓstӓ vӓhӓn kurkistamaan millaista elӓmӓ siellӓ Kansas Cityssa on.

    VastaaPoista
  13. Sanna Raisiosta lukee lähes aina ja ajallaan kirjoituksiasi.
    Kirjoitat niin hyvin ja elävästi elämästänne siellä, tuntuu että pääsen pikku matkalle jenkkeihin välillä minäkin. Kimmolta olenkin kysellyt eikö hänellä voisi joskus olla pidempiä työreissuja koko perheelle, mutta viikon reissut Imatralle ei oikein houkuttele..
    Ja suuri kiitos avustasi 'alkuvuoden' lahjan kanssa!
    Kaikkea hyvää teille sinne. Ymmärrän hyvin halusi jäädä.

    VastaaPoista