perjantai 27. heinäkuuta 2012

Long Time No Sea

En ole varmaan ikinä ollut näin pitkää aikaa näin kaukana merestä. Lähimmälle rannikolle on yli tuhat mailia, ja se on paljon se. Vähän on jo merta ikävä. Aurinko kyllä paistaa täällä aamusta iltaan, on ihanan lämmintä - eikun siis kuumaa - ja uima-allaskin on ihan vieressä, mutta siitä huolimatta lomalla tekisi mieli jonnekin meren äärelle.

Nyt kun täällä kerran ollaan, olisi kiva matkustella mahdollisimman paljon ja nähdä uusia, erilaisia paikkoja. Tämä on sen kokoinen manner, että näkemistä taatusti riittää enemmän kuin aikaa ja rahaa toivomuslistan toteuttamiseen. (Listalla olisi mm. Kalifornia, New York, Chicago, Florida (Disney World Miksulle!), Karibia, Colorado, ehkä joku paikka Kanadan puolelta ja... ai niin, mutta tämähän olikin vaan vuoden komennus). Silti tämän kevään ja kesän muutto- ja asettautumishässäkän jälkeen kaipaamme juuri nyt lähinnä rantalomaa, emme niinkään uutta kaupunkia tutkittavaksi tai muuta aktiivilomaa. Varsinkin lasten kanssa pitää vähän miettiä, miten tuollaisista kohteista oikeasti saisi parhaat palat irti, sitten kun niiden aika on.

Rannikolle kun mielii, on vaihtoehtoina itä ja länsi. Monien suosittelujen perusteella olemme vähän kallistumassa Karibian tai Meksikon suuntaan, alkavasta hurrikaanikaudesta huolimatta. (Olisi muuten superhuonoa tuuria lähteä helteisestä Kansas Citystä Karibialle sadetta pitelemään ja vieläpä maksaa siitä!) Matkan varaaminen on osoittautunut jotenkin yllättävän vaikeaksi, kun emme juurikaan tunne täkäläisiä kohteita ja niiden erityispiirteitä. Matkatoimiston apu olisikin enemmän kuin tervetullutta, mutta emme ole löytäneet täältä vielä mitään sopivaa kontaktia avuksi. Nettisurffailukin auttaisi, mutta siihenkään ei oikein tunnu olevan aikaa. Koulu alkaa täällä kuudestoista elokuuta, joten todella pikaisesti pitäisi päästä matkaan. Jos jollain on hyviä matkavinkkejä pallon tälle puoliskolle, niin niitä vastaanotetaan mielellään!

Kerran keskustassa kulkiessani huomasin yhtäkkiä ajattelevani merta; voin melkein kuulla aaltojen äänen, kaislojen kohinan ja lokkien kirkumisen. Ihmettelin hetken mistä moinen tuli mieleeni kunnes tajusin: olimme ihan Sea Lifen meriakvaarion vieressä, ja siellä todella tuoksui ihana, suolainen meri ja rantailma. Taidettiin kuitenkin vaan osua sopivasti jonnekin ilmastoinnin poistoputken juurelle. Jos toivottua matkaa ei kohta ala löytyä, taidan lähteä sinne uudestaan nuuhkimaan ihanaa meri(akvaario)ilmaa.

Beach Walk, surkeahko kovike merenrannalle. Toivottavasti kohta päästään jonnekin keräämään lisää simpukoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti