tiistai 17. heinäkuuta 2012

One Year Old

Rakas Nuppusemme täytti yksi vuotta. Sankaritar vietti oikein mukavan päivän, hän oli aivan erityisen hyväntuulinen ihan aamusta alkaen. Päivään mahtui leikkimistä, juhlamekkojen kokeilua, pitkät päiväunet,  synttärikakkumaistiaisia, dinosauruksen kävelyttämistä sekä lahjojen avaamista - muutama paketeista tuli ihan Suomesta asti, kiitos! Me hankittiin Nupulle karkuun vipeltävä kissa, joka laulaa ja höpöttelee mennessään. Nuppu tykkää siitä kovasti, ja onhan meillä kaikilla ollut kissaa ikävä. Nyt sellainenkin täällä sitten on, eikä muuten karvasta yhtään! Miksu nimesi sen heti Pikku-Minniksi.

Yksivuotias Nuppu harjoittelee kovasti seisomista ilman tukea eikä kävelykään varmaan enää ole kaukana. Veikkaisin, että samassa tahdissa mennään kuin isovelikin, joka lähti kävelemään 1 v. 1 kk ikäisenä. Sanoja löytyy jo ainakin äiti, mamma, vauva (vav-va), varpaat (vaa-paa), moi moi (boi boi tai amerikaksi bai bai) ja jokunen muu kaksitavuinen "sana", joita meidän perheen ulkopuoliset eivät varmaan ymmärrä. Passiivinen sanavarasto onkin sitten paljon suurempi, Nuppu tunnistaa jo monia juttuja, joista jutellaan. Jos häntä kehuu sanomalla "hyvä", tyttö antaa siihen itselleen taputukset päälle. Joskus aplodit saa ravintolaruoka tai muu asia, jonka yhteydessä on samainen adjektiivi mainittu. Suukkojakin Nuppu osaa jo antaa, ja niitä tuleekin sitten paljon, kun hän sille päälle sattuu.

Synttäreiden kunniaksi (ja kotiväen pyynnöstä) ylenpalttisen runsas kuvakavalkadi Nupun ensimmäisestä syntymäpäivästä, olkaa hyvät!

Aamu alkoi lahjapakettien avaamisella.
Näillä sandaaleilla on hyvä kohta tepsutella!

Talossa on taas kissa!

Aamupalalla.
Hiuksia on jo sen verran, että niihin sai pinnin kiinni.
Arvatkaa kauanko pysyi?

Jos huonekaluja tai muuta tukea ei ole ulottuvilla, Nuppu etenee vielä konttaamalla.


Tukea vasten seisominen on jo helppoa.



Synttärikortti Suomesta!

Ihanat pikku-Converset!
Nyt ei kävely jää ainakaan kengistä kiinni.

Vielä yksi lahja: Kerttu-mamman paketista paljastui dino-kävelykärry. 



Tiukka kurvi!

Ja ihan ilman käsiäkin jo!



Pieni kakku pienelle tytölle.



Kimppuun!

Harvinainen kuva koko perheestä.




2 kommenttia:

  1. aikamoinen tuo edellinenkin tarina teidän tytön ensimmäisistä viikoista, sai täällä toisen tytttösen äidille kyyneleet silmiin.
    meillä ensi kuussa synttärit, alle kk ikäero.

    Onneksi saitte 1v synttäritkin ja nyt teillä jo noin iso tyttö.
    (miten täällä suomen päässä teidän talonrakentamisenne sujuu? onko siitä kuvia, tietoa? uteliaita kiinnostaa. :) )
    - orum -

    VastaaPoista
  2. Ekat synttärit on ihan erityisen kivat, nauttikaahan tekin siellä niistä! Yksivuotias on yhtäkkiä jo aika iso; on muutamia sanoja, kulkeekin jo osan päivää pystyssä ja niin edelleen. Meillä pienin synttärivieras oli vasta kaksi viikkoa vanha, joten Nuppu tuntui hänen rinnallaan tosi isolta - vaikka välillä hän on mun mielestä ihan vauva vielä.

    Talonrakennus on kyllä jäänyt ihan paitsioon niin blogissa kuin valitettavasti myös tosielämässä, sekä muiden kiireiden että vähän myös aikaeron vuoksi. Kohta meidän on ihan pakko saada siitä otetta taas, kun pitää tehdä seuraavia päätöksiä. Meidän täällä laiskotellessa on raksalla ahkeroitu koko kesä ja ulkopuolelta siellä alkaa olla jo ihan talon näköistä! Voisin tosiaan tännekin vähän päivitellä kuvia jossain välissä.

    VastaaPoista