keskiviikko 15. elokuuta 2012

Ice Cream Social

Miksun koulu alkaa huomenna, ja tänään järjestettiin koululla eräänlainen kick-off, Ice Cream Social. Saimme vierailla koululla koko perheen kanssa, tapasimme opettajan ja luokkakavereita ja tutustuimme koulun toimintaan. Cottonwood Pointin koulu vaikuttaa todella hyvältä: akateemiset tulokset ovat huippuluokkaa, koulussa on ESOL-ohjelma ei-englanninkielisille oppilaille ja koko rakennus on täynnä oppimiseen kannustavia virikkeitä. Miksun opettaja, Mrs. Knox, vaikutti myös oikein mukavalta. Pulpetilla odotti kaksi karkkipussia; yksi Miksulle ja toinen meille vanhemmille - opettajalta! Jos tarkoitus oli voittaa uudet pikkuoppilaat puolelle, se kyllä onnistui - kasvatuksen ammattilainen selvästi tuntee taktiikat. Ja perjantaina välipala-aikaan on luvassa nyyttärit! Luokkahuoneessa purimme Miksun saaman koulutarvikelaatikon, joka sisälsi kaikkea mahdollista (lyijykyniä, kumeja, kolmet tussit, värikynät, liidut, sakset, useampia vihkoja, kansioita, toistakymmentä (!) liimapuikkoa jne.). Omat koulutarvikeostoksemme ovat sitten jääneetkin vähemmälle, kun suurin osa ostettiin koulun paketissa, mutta Miksulla on mukana Suomesta synttärilahjaksi saatuja Angry Birds- ja jääkiekkoleijona-aiheisia koulutarvikkeita, joista hän erityisesti tykkää.

Koululle menossa. Tangossa sekä USA:n että Kansasin liput.

Oma nimi löytyi kakkosluokan kohdalta.

Nämä odottivat pulpetilla, mutta tuskin ihan joka aamu kuitenkaan.


Koulutarvikkeiden järjestelyn jälkeen menimme liikuntasaliin, jossa vanhempainyhdistys esittäytyi. Vanhempainyhdistystoiminta on täällä todella aktiivista, ja vapaaehtoisia kaivattiin monenlaiseen toimintaan. Vaihtoehtoja oli varmaan kolmekymmentä, erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämisestä koulun oman vaatemalliston valintaan. Yritin tuuppia Pasia Dinner by Dads -tapahtuman järjestäjäksi, mutta ei hän ainakaan ihan vielä lämmennyt ajatukselle. Parin viikon päästä on seuraava tapahtuma, ja siellä varmasti valitsemme muutamia nakkeja. Se on kiva tapa myös tutustua muihin alueen perheisiin ja erilaisia koulun tapahtumia onkin sitten jatkossa ihan joka kuukaudelle.

Salissa oli esittäytymässä myös partiolaisten edustusto, ja sekin toiminta tuntui aika kivalta. Viikottaisten tapaamisten sijaan kokoontumisia on kerran, pari kuussa ja ne ovat enimmäkseen koko perheen juttuja. Se voisi olla mukava harrastus Miksulle. Jalkapalloharrastustakin voisi elvyttää, sillä ihan meidän naapurissa oleva Soccer Complex on paitsi upouusi, myös kuulemma yksi maan hienoimmista. Toisaalta olisi ehkä kiva, jos poika pääsisi tutustumaan täällä baseballiin tai amerikkalaiseen futikseen. Uinnista Miksu tykkää ihan erityisesti ja siinä hän onkin varsin hyvä, eli joku uintijoukkuekin voisi tulla kyseeseen. Koska koulu ja englannin kieli vaativat varmasti aikamoista pinnistelyä ainakin aluksi, olisi kiva löytää hänelle vastapainoksi jotain tuttua ja helpompaa.

Jätskillä.


Kiertelyn jälkeen oli vuorossa vielä jätskit ja vapaamuotoista seurustelua koulun kahvilassa. Huomenna  koulu sitten alkaa puoli yhdeksän maissa. Ensimmäiset pari aamua luvassa on oikein autokyyti kotoa asti, mutta ensi viikolla Miksun pitäisi jo pärjätä koulubussin kanssa. Alla on tokaluokan lukujärjestys, jonka saimme tänään. Erikoistunneilla vaihtelevat mm. liikunta ja espanjan kieli ja osan päivää Miksu viettää ESOL-opettajan kanssa englantia harjoitellen. Hyvillä mielin Miksu on koulutietä aloittamassa, mutta vähän kuulemma jännittää. Äitiä vähän enemmänkin. On meillä vaan rohkea poika.



Mrs. Knox's Classroom Schedule

8:35 - 8:45       Morning Work
8:45 - 9:15       Spelling, Writing, Word Work
9:15 - 11:00      Whole Group Reading, Small Group Guided 
                  Reading, Writer's Workshop and Work Stations
11:00             Restroom Break
11:05 - 11:20     Recess
11:25 -           Wash Hands
11:30 - 12:00     Lunch
12:00 - 12:15     Read to Self Silently (Book of Choice)
12:15 - 1:30      Math
1:30 - 2:30       Specials
2:30 - 2:40       Snack and Chapter Read Aloud
2:45 - 3:00       Recess
3:00 - 3:30       Science/Social Studies
3:35              Pack Up
3:40              Dismissal

Erityismaininnan Miksulta saivat koulun pihan leikkitelineet
 sekä pihan rouheinen kumipäällyste.

Kivaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti