tiistai 5. kesäkuuta 2012

Cottonwood Point Elementary

Samalla kun kävimme tekemässä  asunnosta vuokrasopimuksen, vierailimme myös Miksun tulevalla koululla, Cottonwood Point Elementaryssä. Se on vajaan kolmensadan oppilaan koulu, jossa ensi syksynä aloittaa kolme kakkosluokkaa. Koululaiset ovat täällä jo lomilla, mutta koululla päivystää vielä henkilökuntaa, ja ystävällinen nainen kierrätti meitä ympäriinsä.

Miksu menee täällä siis ikänsä mukaisesti toiselle luokalle. Suurimman osan päivästä hän viettää oman luokkansa kanssa, mutta osan päivää hän saa opetusta englannin kielessä, oman tasonsa mukaisesti. Opetuksesta vastaa erityispätevyyden hankkinut opettaja, joka ilmeisesti on alkupäivinä hänen kanssaan lähes koko ajan. Aluksi enkuntunneilla on vain yksi tai kaksi (ummikko-)oppilasta, mutta kielitaidon karttuessa ryhmät suurenevat. Tulossa on oppilaita kaukoidästä, Saksasta, Ranskasta ja vaikka mistä. Monikulttuurisuus on tässäkin ihan hyvästä, alueella kun on myös kouluja, joissa iso osa englannin opetusta tarvitsevista on intialaista syntyperää. Vähän hymyilyttää ajatus, että sellaisessa koulussa poika voisi oppia paitsi englantia, myös intialaisen aksentin. Se vasta olisikin hauskaa kuultavaa pienen pellavapäisen pojan suusta! Täällä Miksu kuitenkin on siis suurimman osan aikaa omassa luokassaan ja kuulee siten eniten ihan aitoa amerikanenglantia. Kesän aikana meidän on tarkoitus järjestää Miksulle vielä ylimääräistä englanninopetusta, mikä toivottavasti helpottaa syksyn koulunaloitusta.

Koulu vaikuttaa tosi kivalta, viihtyisältä ja oppimiseen innostavalta, ihan jo visuaalisestikin. Keskellä koulua sijaitseva kirjasto on hieno, ja sen ympärillä on eri luokka-asteille omia siipiään. Liikuntasali on iso, ja sen seinässä on Cottonwood Wildcatsien tunnus, josta Miksu tykkäsi erityisesti. Koulussa on mahdollisuus ruokailuun, mutta lounaan sisältö vähän arvelluttaa näin suomalaiseen ruokaan tottuneena. Listalla kun on pizzaa, hodareita, pannukakkuja, kananugetteja ja vaikka mitä. Juomavaihtoehtoja ovat mm. maito, mansikanmakuinen maito ja kaakao. Tarjolla on myös kasviksia (harvest bar). Lounaan saa valita itse, ja se maksetaan luottokortin tapaisella lounaskortilla. Haluaisnpa nähdä, mitä Miksu ensimmäisinä päivinä valitsee, hän kun on aika nirso myös yleensä lasten herkuksi mielletyn roskaruuan suhteen. Toivottavasti hän ei kuitenkaan totu siihen liikaa vuoden mittaan...

Ekaa kertaa uuteen kouluun menossa. Äitiä jänskätti, Miksua ei.

Täällä on muutakin kuin kännykkäkielto.

Seinätkin on vallattu opetuskäyttöön, mutta kivan visuaalisesti.

Kirjasto on iso, avoin tila keskellä koulua.

Go Wildcats!

WELCOME!

Värikäs tokaluokka.

Koulubussit kesälaitumella.

Menestyksen resepti - toimii myös tokaluokan ulkopuolella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti