keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

To Do

Olin jotenkin siinä hassussa uskossa, että meidän elämämme väkisinkin rauhoittuu, kun lähdemme tänne. Kulunut kevät on ollut elämäni kiireisimpiä, vaikka olen ollut äitiyslomalla. Pasiltakin meni isäkuukausi huhtikuussa täysin komennus- ja rakennusasioiden hoitoon. Muuton lähestyessä tahti vain kiihtyi, ja muistan monta kertaa ajatelleeni, että kohta on aikaa varmaan liiankin kanssa. Vielä ei olla siellä asti.

Blogikirjoitusten perusteella voi saada sen kuvan, että menemme täällä vaan huvituksesta toiseen, mutta toinen puoli on se, että illat ja viikonloput saadaankin sitten juosta hoitamassa asioita. Se ei ole vallan mukavaa puuhaa lasten kanssa, ilta toisensa perään. Onneksi Pasin työt alkoivat, sillä se rauhoitti ainakin meidän päivät (sori Pasi!).

Myöhäiseksi meni taas.


Kuten aikaisemmin kirjoittelinkin, suurin ja tärkein asia meille oli asunnon ja Miksun koulun järjestyminen. Loppujen lopuksi tämä kaikki muu on vaan operatiivista roinaa, mutta se ei vaan millään ota loppuakseen. Asuntopaperit on kunnossa, muuttamaan päästään tämän viikon lopulla ja Miksun kouluunilmoittautumislappuset täyttelin ja lähettelin tällä viikolla (samalla opettelin kirjoittamaan sekkejä, on muuten todella kivikautinen systeemi täällä). Ensimmäisen parin viikon aikana saimme hoidettua molemmille myös pankkitilit, kännykät ja liittymät (se olikin yllättävän hankala juttu, täällä kun ei juurikaan tunneta muita kuin kahden vuoden kytkyjä), Nupulle rattaat ja syöttötuolin sekä kesävaatetta koko porukalle sun muuta pientä tarpeellista, mitä jokapäiväisessä elämässä tarvitsee. Nyt alkaa myös autoasia olla jo hoidossa (ainakin toinen niistä), ja tänään valitsimme tulevaan kotiin kalusteet, joten voiton puolella ollaan toivottavasti.

Koko ajan eteen tupsahtaa kuitenkin uusia juttuja: seuraavaksi pitää järjestää vakutuukset, hankkia lapsille turvaistuimet, tehdä vihdoinkin muuttoilmoitus ja postin kääntö, tilata uuteen kotiin sähköt ja nettiliittymä ja niin edelleen. Ajokorttkin pitäisi ajaa. Sosiaaliturvatunnusta en onneksi tarvitse, jos ja kun en täällä aio työskennellä. Pasilta sellainen löytyy jo ennestään, hän kun on asunut täällä aiemminkin. Perjantaina pääsemme vihdoinkin muuttamaan, mutta se tarkoittaa myös sitä, että kotiin pitää hankkia kalusteiden lisäksi kaikki muu tarpeellinen: petivaatteet, pyyhkeet, astiat ja keittiövälineet, verhot, siivoustarvikkeet... Heti huomenna pitää kuitenkin ensisijaisesti hakea lapsille turvaistuimet ja autoon navigaattori, ne kun lähtevät kohta vuokra-auton mukana. Syödään sitten vaikka paperilautasilta viikonloppu.

Kaikesta kiireestä huolimatta tykkäämme olostamme täällä todella - ja ihan itse ollaan soppamme keitettykin. Telkkari kyllä on pysynyt kiinni koko lähes neljän viikon hotelliasumisen ajan, kun aina on tärkeämpääkin tekemistä (kuten kirjoitella kuulumisia blogiin ;-)) Ja jos oikein hyvin käy, saamme jostain viikonlopuksi kalusteet patiollekin ja pääsemme viettämään juhannusta omalle pihalle - melkein veden äärellekin, jos suihkulähteet lasketaan, sillä niitähän täällä riittää. Hyvää juhannusta siis myös sinne!

Pari muutakin on lähtenyt asioille.

3 kommenttia:

  1. Moi Jenni!
    Jos tariit vinkkejä mistä löytää kaikkea kotikamaa, vaatteita ja lastentarvikkeita, niin laita viestiä! Mä olen aika paljon itsekin shoppaillut netissä USA:sta ja mun kaveri Tuulihan asuu nykyään sillä puolen Atlanttia ja me ollaan paljon yhteyksissä ja jutellaan näitä hankinta-asioita :-)
    Jos haet kivoja kalusteita, kodintarvikkeita, puutarhakalusteita, etc etc, niin olethan katsonut: potterybarn.com. Toimii loistavasti ja yleensä nopeat toimitukset. Ja myös heidän potterybarnkids.com aivan ihana!! :-)
    Kaikkea hyvää sinne!
    Marika

    VastaaPoista
  2. Hommaa riittää kyllä aluksi, mutta kyllä se siitä helpottaa sitten kun on saanut kaikki paperihommat tehtyä. Katoin tota viimestä kuvaa ennenkuin luin kuvatekstin ja ajattelin, että kylläpäs on vähän väkeä ja ilmanlaatukin hyvä. Meillä näyttää autojenmäärä vähän erilaiselle. Just taas ykspäivä istuttiin ruuhkassa ja keskinopeus oli jotain 10 km/tunnissa luokkaa. Ja näkyvyys on täällä yleensä aika heikko. Meillä näkyis tavallisena päivänä korkeintaan noille toisille vihreille kylteille. Huonoimpina päivinä tuohon rampin loppupäähän. Ja tie ois ihan tukossa.
    Näyttää Helsingin ruuhkat tämän jälkeen vähän erilaiselta. Tai Aninkaistenmäen ruuhka. :)

    Tiia

    VastaaPoista
  3. Moikka!

    Marika, laita ihmeessä osoitteita tulemaan, jos sulla on hyviä vinkkejä! Pottery Barnissa kävin hypistelelmässä tässä eräänä päivänä. Nyt toivoisi, että tuleva koti olisi jo kunnossa, niin tietäisi mitä sinne tarvitsee. Täällä meiltä puuttuu kaikki irtaimisto kalusteita lukuunottamatta, eli puuhaa riittää. Paperilautasilta syödään vielä :)

    Ja kiitos Tiia tsempistä, sulla on asiasta hyvää kokemusta! Jep, kuvassa ei tosiaan ole ruuhkaa. Itse asiassa kertaakaan ei olla täällä törmätty kunnon ruuhkaan vielä - joko ollaan liikuttu sopivaan aikaan, tai sitten se kertoo vaan siitä, että tämä kaupunki on suunniteltu autoille. Nyt me asutaan omasta mielestämme kaukana keskustasta, seuraavan kaupungin alueella, ja Pasin työmatka on n. 35 min. ja se on siis pitkä. Ei huonommin tämän kokoisessa paikassa kuitenkaan. Ilma näyttää aina kirkkaalta, vaikka kyllähän tämä automäärä kaikenlaista taivaalle tupruttaa. Ollaan yhteyksissä pian, ois kiva saada teidänkin kuulumisia Pekingistä. Skypessä näin sut tässä eräänä päivänä, mikähän meillä on aikaero...?

    VastaaPoista