keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Sea Life

Uima-altaalla vietetyn päivän jälkeen kaipasimme hotellilta ulos, joten torstaina lähdin lasten kanssa kohti läheistä Crown Centeriä, kohteena tällä kertaa meriakvaario Sea Life.


Meritähti kiipeilee seinille.

Kurkistuskuplat olivat hauskoja.

Nuppukin osallistuu.


Sea Life on oikeastaan meriakvaarioiden ketju, jonka yksi sisarkioski on Helsingissäkin. Tämä KC:n Sea Life on varsin uusi, se avattiin vasta viime toukokuussa. Akvaarion alkupuolella esiteltiin virtaavan veden kaloja, sitten merenrannan otuksia, koralliriuttojen värikästä elämää ja vihdoin vuorossa oli odotettu suuri tankki, jossa uiskenteli niin haita kuin rauskujakin. Akvaariossa oli erikseen myös pienempi rauskuallas, jossa eräs yksilö onnistui ohi liihotellessaan roiskuttamaan Miksun päälle vettäkin, ja sekös oli kivaa! Nuppu rassukka taas nukkui päiväuniaan melkein koko ajan, ja heräsi vasta loppumatkasta katselemaan kaloja. Innostuneista huudahduksista päätellen hän kyllä tykkäsi kovasti niistä muutamista, jotka ehti nähdä.

Muinaisen jättiläishain luurankoa!

"Sukeltaja-arkeologi!", huudahti Miksu, mutta taisi sittenkin olla vaan jättiläisluurangon tiskauspäivä.

Kumpi menee kovempaa, Miksu vai rausku?

Rauskuallas - täällä Nuppukin vihdoin heräsi.


Miksun suosikkeja taitavat olla rauskut, joihin hän ihastui jo muutama vuosi sitten Palman akvaariossa Mallorcalla. Se on muuten aivan mahtava paikka, Sea Lifet jäävät kyllä kakkoseksi sen melkein kymmenen metriä syvän päätankin rinnalla, jossa kalatkin ovat vähän toista kokoluokkaa. Jos ikinä menette Mallorcalle, akvaario on siellä ehdoton vierailukohde! Rauskujen lisäksi viihdyimme pitkään koskettelualtaan äärellä; siellä sai ottaa käteen meritähtiä ja -siilejä ja ties mitä otuksia. Näyttelyn loppupuolella oli vielä meduusoja ja merihevosia omissa tankeissaan, sukellusveneteemainen leikkipaikka sekä tietysti kauppa, josta huolellisen valinnan jälkeen mukaan tuli meriotuksia esittelevä avaimenperä sekä kultakolikoita ja -hippuja sisältävä magneetti.

Meritähtiä silittelemässä.

Otuksia jos jonkinmoisia.

Nuppu tykkää.

Kala ui!

Fossiilien kaivuu sujui dinonäyttelyn jälkeen jo rutiinilla.


Useamman tunnin reissun jälkeen oli jo nälkä, ja suuntasimme Crown Centerin junaravintolaan (Fritz's Railroad Restaurant) syömään. Tämä pikaruokapaikka on tehty junateeman ympärille, ja tarjoilija johdatti meidät omalle penkillemme. Kun olimme tutkineet ruokalistaa tarpeeksi, teimme tilauksen pöydällä olevalla puhelimella, minkä jälkeen tarjoilija toi juomat. (Tässä kohtaa sattui minikatastrofi, kun Miksu onnistui puhkaisemaan pillillä styroksisen maitomukin, josta suihkusi siististä reiästä desitolkulla maitoa pöydälle. Onnistuin kuitenkin pelastamaan sekä Nupun että kameran suuremmalta tulvalta.) Itse pääruuat saapuivatkin sitten ylhäältä päin, katonrajassa nimittäin kulki kiskoja, joita pitkin tuksutti useampikin junanveturi annoksia kuljettamassa. Oikealle kohdalle saavuttuaan veturi tiputti annoslaatikon tasolle, joka laski sen pöytään. Veturi jatkoi matkaansa kiskoja pitkin ja vihelteli mennessään. Ruuan tasosta riippumatta voin sanoa melko varmasti, että tähän paikkaan menemme vielä uudestaan, oli se sen verran jännää.

Ruokaa tulossa!

Meidän koppa.

"Little Lady" sai ruisnappeja, niitä riittää vielä hetkeksi.

Puuhakkaan päivän päätteeksi saatiin isikin töistä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti